The Passion wint prijs voor beste amusement

Gisteren zijn de TV-Beelden uitgereikt, de vakprijzen voor televisieprogramma’s. In de rubriek amusement won de EO/RKK-productie The Passion. Daarmee versloeg het tv-programma het VARA-programma De Kwis en Heel Holland Bakt van omroep Max.

De TV-Beelden is een nieuwe televisievakprijs die vorig jaar is geïntroduceerd. Makers en bedenkers uit de media-industrie kunnen elkaar jaarlijks eren voor hun werk. In vijftien categorieën worden de prijzen door een deskundige vakjury toegekend. De rubriek ‘Beste amusement’ houdt programma’s in die ‘tot doel hebben de kijken te amuseren, anders dan puur informatief’.

The Passion verbeeldt het lijdensverhaal van Jezus Christus. Sinds 2011 wordt het tv-format op Witte Donderdag op televisie uitgezonden, naar Brits voorbeeld. Op eigentijdse wijze wordt het bijbelverhaal van het lijden en sterven van Jezus aan het kruis in beeld gebracht en bezongen door populaire zangers en zangeressen en Nederlandse popliedjes.

Al eerder viel het programma in de prijzen. The Passion Gouda won in juni 2012 de prijs voor het ‘Beste Stadspromotie-evenement’ van de stichting Nationale Evenementenprijzen.

The Passion is een samenwerking tussen de omroepen EO en RKK, de Protestantse Kerk in Nederland, het Nederlands Bijbelgenootschap, de Rooms-katholieke Kerk en de gemeente Groningen. The Passion wordt geproduceerd door Eye2Eye Media. De organisatoren geloven dat dit verhaal, van eenzaamheid en verbondenheid, van grote betekenis is voor ieder mens.

Dit jaar wordt The Passion ten tonele gebracht in Groningen.  De vierde editie van The Passion wordt op donderdag 17 april opgevoerd in de binnenstad en op andere karakteristieke plekken in de stad.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *