Film over paus Franciscus in de maak

0
1631

De Italiaanse regisseur Daniele Luchetti start in oktober dit jaar met opnames voor de eerste film over paus Franciscus. Dat meldt de Italiaanse radiozender RAI2.

Luchetti wil de biopic maken omdat hij gefascineerd is geraakt door de openheid van de paus over diverse onderwerpen. “Ik wil het verhaal van Franciscus vertellen voordat hij paus werd,” zei Luchetti.

De werktitel van de film is ‘Call me Francesco’. Het verhaal is gebaseerd op het boek ‘Francisco, el Papa de la gente’ van Evangelina Himitian.

De regisseur Luchetti is het meest bekend voor zijn film ‘Mijn broer is enig kind’, een verhaal van twee broers die in de jaren zestig opgroeien in een klein Italiaans stadje nabij Rome. Zijn korte film ‘Il portaborse’ met Nanni Moretti uit 1991 ging over politieke corruptie in Italië.

De Argentijnse acteur Rodrigo de la Serna (bekend van ‘The motorcycle diaries’) speelt mogelijk de rol van Jorge Bergoglio volgens RAI2. Zijn naam is werd in september vorig jaar in verband werd gebracht met een film over paus Franciscus. Toen kondigde de Argentijnse regisseur Alejandro Agresti aan de financiering van een film over de paus voor te bereiden.

De verwachting is dat de film van Lucchetti in 2015 wordt uitgebracht. Van de opnames wordt ook een televisieserie gemaakt. In april van dit jaar verscheen al een documentaire over Bergoglio.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here