Jezuïeten lanceren scholierenfilm levensvragen

0
1566

Scholieren van het Sint-Jozefscollege in het Vlaamse Aalst hebben met steun van de Vlaamse en Nederlandse jezuïeten een film over levensvragen gemaakt. De film Staccato wordt deze maand vertoond op Ignis Webmagazine, het online tijdschrift van de jezuïeten.

Staccato vertelt het verhaal van de zeventienjarige Frederik, bij wie een ingrijpende ziekte wordt geconstateerd. Hoe gaat hij om met zijn beperkingen? En zullen zijn vriendschappen er tegen bestand blijken?

De Vlaamse scholieren verzorgden zelf het scenario en het acteerwerk van het docudrama. Zij werden daarbij begeleid door godsdienstleraar Erik Buys en regisseur Ben Frie sj. Een professionele filmcrew tekende voor de productie. De film duurt ongeveer 30 minuten en wordt in drie delen vertoond op www.igniswebmagazine.nl. De online première van het eerste deel vindt plaats op maandag 19 mei; op woensdag 21 en vrijdag 23 mei daarna volgen deel twee en drie.

De Sociëteit van Jezus kent een lange traditie in onderwijs en spiritualiteit. In Vlaanderen bestaat zeven jezuïetencolleges. Het Sint-Jozefscollege in Aalst is er één van. Van oudsher gebruiken de jezuïeten drama als pedagogisch middel. Al in de begintijd van de orde trokken hele dorpen uit om mee te doen met door de jezuïeten opgezette theaterstukken. De jezuïeten zien het filmproject als een nieuwe, hedendaagse vertaling van die oude traditie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here