Inspiratie

  Naslag: Inspiratie

  Van Dale: “in·spi·ra·tie. de; v -s bezieling”. Dat wat je bezielt. Dat waardoor je geraakt wordt. Wat je tot nadenken stemt, of wat je tot rust brengt. Gedichten, beelden, teksten. Mediteer, loop een labyrinth, ga op zoek naar een klooster voor bezinning of stuur je eigen inspiratie toe. Experience internetspiritualiteit

  Kloosters

  Meesters in rust en spiritualiteit. Een Who is Who van het katholieke spirituele leven. Lees verder over ordes en congregaties, leefregels van kloosterlingen en kom alles te weten over hun leven.  Kloosters hebben in onze drukke wereld de toekomst voor wie stilte zoekt vanuit een eeuwenoude wijsheden en spiritualiteit.

  Gebed

  Neem een kijkje in onze schatkamer: het online gebedenboek.

  Bezinningsaanbod

  In onze tijden verlangen veel mensen naar een moment van rust. Op zoek naar een oase in de drukke wereld. Druk, druk, druk is een veelgehoorde uit-drukking. En precies dat laatste – “uit de drukte” – wil Katholiek.nl aanbieden. Je kunt doorklikken naar allerlei initiatieven, katholiek, protestants en/of interreligieus, die je rust en bezinning aanbieden. Van bedevaarten tot gebedsgroepen.

  Meditatie

  Kom tot rust met een aantal meditatievormen. Vanuit de katholieke traditie, of totstandgekomen dankzij de kruisbestuiving met andere religies (zoals de mandala’s en het labyrint lopen).