Godsdienstleiders presenteren droom aan prinses Beatrix

0
976

Tijdens de negende bijeenkomst van In Vrijheid Verbonden presenteren vertegenwoordigers van het boeddhisme, hindoeïsme, jodendom, christendom en islam hun droom voor Nederland aan prinses Beatrix. De presentatie is een aanvulling op het boek ‘Mijn droom voor het land’ dat koning Willem Alexander ontving bij de aanvaarding van zijn ambt.

Dat gebeurt vandaag op een besloten bijeenkomst in Utrecht. Vanuit de rooms-katholieke kerk nemen onder meer mgr. J.van Burgsteden sss, Berry van Oers en Leo van den Broek van de landelijke katholieke Contactraad voor Interreligieuze Dialoog deel aan deze dag.

De jaarlijkse bijeenkomst van In Vrijheid verbonden’ gaat terug tot de 16e eeuw, toen de noordelijke gewesten van de Republiek der Nederlanden de wens tot ‘een eeuwig verbond van eenheid’ uitspraken. Dat gebeurde op 23 januari 1579 en is beter bekend als de Unie van Utrecht. Ze verklaarden toen onder meer “dat alle burgers vrij zijn om hun eigen geloof te belijden en dat de overheid niemand voor dat geloof ter verantwoording mag roepen of vervolgen.” Sinds 2005 komen vertegenwoordigers van de grote godsdiensten samen om dit te vieren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here