Pastoor Verheggen winnaar RK Twivia Advent Kwis 2010

0
1460

Pastoor Ruud Verheggen uit Tienray/Meerlo/Swoligen heeft de katholieke twitterkwis ‘RK Twivia’ gewonnen. In een sterk deelnemersveld wist de Limburgse priester iedereen achter zich te laten. Twitteraars @kattekliek en @thijsvdhulst werden gedeeld tweede en de in de V.S. woonachtige @agraphos knap vierder. @mariamnebaruch kreeg een eervolle vermelding.

Gedurende een week werden iedere vraag een of meerdere geloofsvragen gesteld. Deelnemers kregen een dag de tijd om de vraag te beantwoorden. Via sociale media en e-mail konden de antwoorden worden toegestuurd. De volledige uitslag met alle vragen en antwoorden staan elders op deze website.

Reacties op de kwis zijn enthousiast. Het is’een heerlijke uitdaging om in deze drukke hectische tijd’, ‘je leert dingen die je anders nog niet wist’, ‘de perfecte combi van tijdverspilling, internet-zoeken, snellezen, leuke feitjes leren en binnenblijven bij gladheid’, ‘een elitair speeltje van inside katholieke theologen met linkse hobby’s, bah!’, ‘een spannende, uitdagende en vermoeiende zoektocht, die doet denken aan bladeren in een encyclopedie’ of ‘Niet twivilaal genoeg. Tenzij de heiligheid van de kewk twiviaal is. Is ook lekkew om wakkew te wowden doow ew flink op los te gokken’ of zelfs ‘een adembenemende reis door de RK leer en geschiedenis. Adrenaline staat op scherp om iedere dag die deadline te halen!’.

Op Twitter is in de zomer 2009 de “RK Twivia kwis” ontstaan. Isidorusweb bedacht deze social media kwis met vragen over het katholieke geloof. In december 2009 werd een tweede kwis gehouden en zo ontstond de traditie van een katholieke social media kwis. Eerdere winnaars waren Frank Bosman en Mark de Vries.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here