Tweede editie The Passion in Rotterdam

0
1016

Op donderdag 5 april aanstaande vindt onder de Erasmusbrug in Rotterdam de tweede editie van het paasspektakel The Passion plaats. Bekende artiesten vertolken het verhaal van het lijden, dood en verrijzenis van Jezus.

The Passion wordt live uitgezonden op 5 april 2012 om 20:25 uur op Nederland 1. Ook zal het evenement live te volgen zijn op deze site. Er zijn herhalingen op Nederland 1 (15:57 uur) en op Nederland 3 (23:22 uur) op zaterdag 7 april.

De organisatie is in handen van de omroepen RKK en EO, alsook de Protestantse Kerk in Nederland, de Rooms-Katholieke Kerk, het Nederlands Bijbelgenootschap en de gemeente Rotterdam. De productie is net als vorig jaar in handen van Eye2Eyemedia.

De organisatie koos voor Rotterdam vanwege haar eigen lijdensgeschiedenis. “Als één Nederlandse stad een bijzonder decor vormt voor het Paasevangelie, dan is het Rotterdam. Sinds de Tweede Wereldoorlog kan Rotterdam meepraten over ‘lijden, dood en wederopstanding’.” Rotterdam is bovendien een mooie afspiegeling van de moderne multiculturele samenleving in Nederland, aldus de organisatie.

De line-up wordt op 1 maart bekend gemaakt. Vorig jaar vervulde Syb van der Ploeg de rol van Jezus en zangeres Do Maria. Het spektakel moet nog grootser worden dan vorig jaar. Op het Willemsplein kunnen 30.000 mensen het spektakel volgen.

Ook op social media als Facebook, Hyves en Twitter is The Passion Rotterdam te volgen. Eerder vanmorgen lekte al via de blog Gods Marketing uit, dat de EO de website www.thepassionrotterdam.nl vorige week had geregistreerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here