Vreugde en solidariteit thema van Taizé Rotterdam

0
1179

In Rotterdam zullen over twee weken 30.000 jongeren nadenken over de christelijke thema’s ‘vreugde’ en ‘solidariteit met hen die lijden’. Op 28 december komen 30.000 jongeren uit heel Europa en uit andere continenten naar Ahoy om de Europese Jongerenontmoeting van de broeders van Taizé bij te wonen.

De jongeren worden verwelkomt door kerken en families in Rotterdam en de wijde omgeving. Gastgezinnen zijn belangrijk omdat ontmoeting een essentieel onderdeel van de jongerenontmoeting is. De afgelopen dagen hebben opnieuw enkele honderden families hun gastvrijheid aangeboden, maar de organisatie doet nog steeds een oproep om jongeren een slaapplaats te geven. Om jongeren te ontvangen is een website geopend: http://www.taize.fr/welkom

Tijdens de jongerenontmoeting worden workshops aangeboden onder leiding van broeders van Taizé, burgemeester Aboutaleb, verschillende bisschoppen en predikanten en ook Nederlandse politici. Zij zullen de deelnemers helpen na te denken over hun eigen levensweg en hun inzet in kerk en samenleving.

Het programmaboekje van de ontmoeting is te vinden op: http://www.taize.fr/nl_article9544.html

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here