Op Koningsdag heeft bisschop Jos Punt de ‘Getijden­gebed app’ beschik­baar gesteld. Met deze app kan het getijdengebed worden gebeden vanaf een smart­phone of tablet, ook als het internet tijdelijk niet beschik­baar is. De app is te vinden in de Google Play store en in de App Store van Apple. Het getijden­gebed blijft daar­naast ook beschik­baar op de website van de priesteropleiding De Tiltenberg.

Wachtwoord

De app is gratis en om het getijdengebed actief te kunnen volgen heb je een wachtwoord nodig. Anders heb je niets aan de app. De keuze voor het wachtwoord is opmerkelijk: een gebed achter een slotje doet wat vreemd aan en staat een brede verspreiding in de weg.

Het bisdom geeft aan dat je dit kunt opvragen door te e-mailen naar getijdengebed@gmail.com. Echter, het wachtwoord circuleert al tijden op internet: ‘getijdengebed‘ is de inlognaam en ‘brevier‘ het wachtwoord voor de website en de app.

De makers van de app zijn Marco van ’t Klooster, Ignas Tilma en Teun Warnaar. De app is fraai vormgegeven en vormt een mooie aanvulling op het digitale katholieke landschap. De website met het getijdengebed blijft gewoon beschikbaar.

Downloaden:

Google Play Apple/iTunes