Ambassadeur bij Heilige Stoel overleden

0
1798

Henriette J.C.M. barones van Lynden-Leijten (60) is gisteren kort voor middernacht in Sint Oedenrode overleden aan de gevolgen van kanker. Zij was sinds 28 april 2009 ambassadeur van het Koninkrijk der Nederlanden bij de Heilige Stoel in Rome.

De bisschoppen van Nederland spreken hun oprechte leedwezen uit bij het overlijden van Henriette J.C.M. barones van Lynden-Leijten ambassadeur bij de Heilige Stoel. Haar heengaan op 60-jarige leeftijd betekent een groot verlies voor de naaste familieleden, maar ook voor de katholieke geloofsgemeenschap.

De ambassadeur was pas kort op haar post in Rome. Na haar benoeming op 28 april 2009 bood zij op 2 oktober 2009 haar geloofsbrieven aan Paus Benedictus XVI aan. In de periode daarna hebben de verschillende Nederlandse bisschoppen barones Van Lynden leren kennen en waarderen als een erudiete, gastvrije en zeer hartelijke ambassadeur.

De bisschoppen bidden dat de overledene nu mag delen in Gods vrede en vreugde. Zij zullen speciaal bidden voor de zielenrust van barones Van Lynden tijdens de Eucharistieviering op de Katholieke Jongerendag, zondag 7 november te ‘s-Hertogenbosch. De bisschoppen wensen baron van Lynden en de overige familieleden van de overledene alle sterkte en vertroosting toe.

Bron en foto: Kerkprovincie/RKK

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here