Diaken Vervoort wil H. Hartparochie afsplitsen van bisdom Den Bosch

0
2029

Frans Vervoort van de Heilig Hartparochie in Oss oppert vandaag in het parochieblad dat de parochie als ‘een enclave van het bisdom Groningen-Leeuwarden’ verder zou moeten. De uitlatingen komen nadat het bisdom laat weten dat hij geen parochianen mag uitschrijven als zij geen bijdrage aan de Kerkbalans geven.

Diaken Frans Vervoort vindt dat parochianen die al twee jaar geen geldelijke bijdrage geven, uitgeschreven kunnen worden. Het sturen van bedelbrieven en betalingsherinneringen “kosten ons alleen maar geld”, aldus de pastor. “Van de geldmiddelen, waarover het kerkbestuur kan beschikken, maakt de bijdrage van parochianen een belangrijk deel uit. Elke parochiaan bepaalt zelf vanuit de eigen situatie de grootte van het bedrag, dat hij of zij beschikbaar stelt voor de parochie. Belangrijk is dat iedereen zijn steentje bijdraagt, het is een kwestie van solidariteit.”

Vervoort ziet het niet heel erg zitten met zijn eigen bisschop. In het parochieblad dat vandaag op de parochiewebsite verscheen schrijft de diaken dat in het bisdom Den Bosch een duidelijke restauratietendens is te bespeuren. “Hulpbisschop Rob Mutsaerts van Den Bosch streeft naar een mono-katholicisme, zoals in het verleden. Bisschop Gerard de Korte van Groningen – Leeuwarden zegt: een ‘heilige restkerk’ is niet katholiek. Laat onze parochie dan maar als een enclave van dat noordelijke bisdom!” aldus diaken Vervoort.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here