Frank Bosman beste theoloog van het jaar

0
1432

Cultuurtheoloog Frank Bosman is tijdens de eerste Nacht van de Theologie verkozen tot beste theoloog van het jaar. Bosman won de Theologie Podiumprijs dankzij publiekstemmen via het internet.

Bosman is als cultuurtheoloog verbonden aan de Faculteit Katholieke Theologie van de Universiteit van Tilburg. De cultuurtheoloog Bosman onderzoekt de impliciete christelijke theologie die volgens hem aanwezig is in postmoderne cultuuruitingen als media, videogames en films.

Hij is sinds jaar en dag scribent voor Isidorusweb waar hij pittige columns schrijft die er toe doen. In die hoedanigheid initieerde Bosman samen met Eric van den Berg de zorgbrief rond seksueel misbruik ‘Wij blijven katholiek’, die in 2010 veel media-aandacht kreeg. Ruim 2.000 sympathisanten ondertekenden de brief in enkele dagen tijd. De zorgbrief uit de schaamte, schande en het ongemak van katholieken over het misbruik in eigen gelederen, zonder de wens de rooms-katholieke kerk te willen verlaten.

Isidorusweb is trots de meest spraakmakende theoloog van Nederland, Frank Bosman tot haar medewerkers te rekenen. Daarnaast is Bosman actief voor de RKK waarin hij in het radioprogramma Kruispunt een wekelijkse mediacolumn heeft.

Naast de verkiezing tot beste theoloog, werd de Theologie Publicatieprijs 2011 uitgereikt aan Marcel Barnard en Gerda van de Haar voor de uitgave De Bijbel Cultureel en uitgegeven door Meinema.

De Nacht van de Theologie wil theologen inspireren bij hun werk en de zichtbaarheid van het werk van Nederlandse theologen vergroten. “Theologie gaat over alles” aldus de organisatie, die in handen was van Trouw, IKON, NCRV, Remonstrantse Broederschap, Refo500 en de Protestantse Kerk in Amsterdam. Het ‘boekenbal voor theologen’ werd gehouden in de Hermitage in Amsterdam.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here