Jezuïeten lanceren online tijdschrift

0
1819

Op 7 november vindt in het Ignatiushuis in Amsterdam de officiële lancering plaats van Ignis Webmagazine. Dit online tijdschrift is een initiatief van de Nederlandse provincie van de Sociëteit van Jezus – beter bekend als de jezuïeten.

Het magazine, gericht op een breed publiek, wil vanuit de eigen spiritualiteit thema’s op het gebied van religie, samenleving, cultuur en wetenschap behandelen. Ignis Webmagazine biedt tweemaal per week nieuwe artikelen – columns, essays, reportages, videofilmpjes, recensies en meditaties – die gratis toegankelijk zijn via www.igniswebmagazine.nl.

Doelstelling van Ignis Webmagazine is het op eigentijdse wijze vormgeven van het apostolaat van de jezuïeten, door een herkenbare plaats te creëren op internet waar mensen informatie, verdieping en inspiratie kunnen vinden. De website is daartoe ook goed geïntegreerd met moderne sociale media als Twitter, Facebook en YouTube.

Presentatie
De start van Ignis Webmagazine wordt gemarkeerd door een officiële presentatie in het Ignatiushuis in Amsterdam op zondagmiddag 7 november. De provinciaal overste van de Nederlandse jezuïeten, pater Jan Bentvelzen SJ, verzorgt de officiële lancering en licht toe waarom de jezuïeten met dit online tijdschrift begonnen zijn. Daarnaast zal de redactie tekst en uitleg geven over de opzet van Ignis Webmagazine.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here