Katholiek.nl in de race voor prestigieuze Duitse mediaprijs

0
1266

Katholiek.nl dingt mee naar de Antonius Funke Preis voor katholieke media-innovatie. Deze prestigieuze prjis wordt jaarlijks uitgereikt door de Duitse Katholieke Persbond aan vrijwilligers uit de katholieke media.

Dit jaar wordt de prijs voor het eerst uitgereikt aan internationale katholieke internetconcepten. De Pressebund wil voorbeeldprojecten met de prijs waarderen als ‘authentieke getuigenis van individuen om het katholieke geloof in een postmoderne samenleving door te geven’. De bond wil gelovigen motiveren om internet en social media te gebruiken.

Sinds 2005 wordt de Antonius Funke-prijs uitgereikt door de Katholieke Persbond. Deze bond werd in 1965 opgericht door de prelaat Antonius Funke en een groep journalisten en publicisten, alsook de latere aartsbisschop van Keulen, kardinaal Joseph Hoffner. Het doel van de bond is om de kerk meer gewicht in de media te geven en katholieke vrijwilligers aan te moedigen.

Tijdens de vakbeurs ‘Kerk en Web 2.0’ volgende maand in Stuttgart wordt bekend gemaakt welke drie initiatieven de media-innovatieprijs winnen. Aan de prijs zijn geldprijzen tot 1000 euro verbonden. Naast het prijzengeld mag de winnaar van de eerste prijs een presentatie geven en in een katholiek tijdschrift publiceren.

Katholiek.nl won in 2009 de prijs voor beste christelijke website in Nederland, de ‘Webfish Award’, toen de site nog Isidorusweb.nl heette.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here