Onderzoek naar geloofsbeleving op internet

0
1218

Op wat voor manier zijn gelovigen actief op internet? Zoeken zij leden van het eigen kerkgenootschap of zijn ze breder georiënteerd? Zijn gebruikers van het wereldwijde web oecumenischer? De stichting Zinzoekers op het Web start hiernaar een online onderzoek.

In de vorm van een kleine enquête wordt gelovigen gevraagd naar hun geloofsbeleving op internet. Ook vindt een inventarisatie plaats van hoe mensen internet gebruiken en of er waardevolle virtuele contacten ontstaan, die uiteindelijk leiden tot echte ontmoetingen. Speciale aandacht krijgen de zogenaamde social media als Facebook, Hyves, LinkedIn en Twitter, die gezamenlijk honderden miljoenen gebruikers hebben.

De resultaten van het onderzoek worden gepresenteerd tijdens de bijeenkomst van Zinzoekers op het Web op 18 november in de Mozes en Aäronkerk in Amsterdam. Deze dag kent een uitgebreid programma met verschillende workshops en lezingen over geloof en internet.

Het invullen van de enquête neemt ongeveer 5 minuten in beslag. Onder de deelnemers wordt een groot aantal dvd’s verloot van de prijswinnende IKON tv-serie LUX: Grote denkers over de toekomst. Ook anoniem deelnemen aan de enquête behoort tot de mogelijkheden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here