Zaligverklaring Paus Johannes Paulus II op 1 mei

0
1280

Paus Benedictus XVI heeft vrijdag een decreet getekend, waardoor zijn voorganger Johannes Paulus II zalig kan worden verklaard. In het decreet bevestigt de paus dat op voorspraak van zijn voorganger een wonder is geschied. De zaligverklaring zal op 1 mei gaan gebeuren in Rome, meldde het Vaticaan.

Woensdag stelde de Congregatie voor de Zalig- en Heiligverklaringen vast dat op voorspraak van Johannes Paulus een wonder is gebeurd. De Franse kloosterzuster Marie Simon-Pierre zou op wonderbaarlijke wijze van de ziekte van Parkinson zijn genezen, nadat zij de Poolse paus om hulp had gevraagd. Johannes Paulus leed zelf ook aan die ziekte.

Een zaligverklaring is de laatste stap op weg naar een heiligverklaring. Hij bereikt slechts die status, als een tweede wonder aan de in 2005 gestorven paus kan en is toegeschreven. Johannes Paulus, uit Polen afkomstig, werd op 16 oktober 1978 tot paus gekozen. Hij was 26,5 jaar paus, een van de langste pontificaten in de bijna 2000 jaar oude geschiedenis van de Rooms-Katholieke Kerk.

Donderdag meldde een kerkelijk persbureau dat zijn tombe in de St. Pieter in het Vaticaan wordt verplaatst van de crypte naar de kapel van de heilige Sebastianus. Die ligt naast de kapel waar de Pietá van Michelangelo te bewonderen is.

Bron: ANP/Kerknieuws.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here