9 juni: Space for Grace dag


  • Datum:

Vrijdag 9 juni a.s. organiseert Space for Grace een dag voor enthousiaste katholieken die meer levendigheid willen brengen in hun kerk. De ochtend biedt een verdiepingsprogramma rond het thema ‘Vergroot de ruimte van je tent’. In de middag is ieder welkom die kennis wil maken met het aanbod en het team van Space for Grace.

Space for Grace is het programma dat meer vitaliteit wil brengen in de katholieke kerk in Nederland. Sinds 2020 hebben al meer dan 100 mensen en 37 projecten een jaar lang begeleiding op maat, monitoring en werkbudget gekregen.
De inschrijving voor het vijfde Space for Gracejaar in 2024 is geopend. Dit is een aanbod voor ieder die ideeën heeft voor bijvoorbeeld nieuwe volwassencatechese, projecten door jongeren, liturgievernieuwing, experimenten met specifieke gemeenschappen zoals migranten, boeren of gezinnen of een diaconaal project.

Programma 9 juni in Montfoort
Op deze Space for Gracedag draait het om de ontmoeting met andere vernieuwers, geïnteresseerden en oud-deelnemers aan het programma. Verschillende sprekers vertellen over hun ervaring met de missionaire parochie, verrassende nieuwe ontmoetingsinitiatieven en klimaatinitiatieven en ze geven tips om aan de slag te gaan met nieuwe ideeën om meer leven in de kerk te brengen.

Verdiepingsochtend 10.00-12.30 uur:
Geloofsverhalen rond ‘Vergroot de ruimte van uw tent’ – voor (oud-)deelnemers en belangstellenden. Inschrijven en informatie

Publieksmiddag 12.30-16.30 uur:
Praktijkverhalen, informatie, ontmoeting, veelkleurige sing-in met broeder Fer van der Reijken en een afsluitende vesperviering. Informatie en inschrijven

Locatie: R.K. Kerk Geboorte Johannes de Doper, Pastoor Spaanplein 2, 3417 HV in Montfoort

Hartelijke groet,

Hermen van Dorp en Erik Borgman
Suzan Doodeman en Johannes van den Akker
team Space for Grace

www.spaceforgrace.nl