Bijbelstudie-podcast bestormt hitlijsten

The Bible In A Year

Geen podcasts over de inauguratie van Joe Biden of ontwikkelingen van het coronavirus, maar een katholieke Bijbelstudie podcast bestormt de Amerikaanse hitlijsten van Apple en Spotify. Het Amerikaanse initiatief ‘Ascension’ lanceerde op 1 januari de podcast-serie ‘Bijbel in één jaar’. Iedere dag is er een nieuwe aflevering en aan het einde van 2021 is de Bijbel ‘uitgelezen’. De serie is een groot succes in Amerika, maar is het ook interessant voor de Nederlandse gelovigen?

door Willem-Jan Hanegraaf

Ascension biedt al jarenlang video’s, studieprogramma’s en veel andere interessante content voor katholieken. Zo maakten ze niet alleen uitgebreide series over de advent, vastentijd, maar worden ook ‘alledaagse’ onderwerpen en vragen over het katholieke geloof op een professionele manier besproken en aangeboden aan een breed publiek. Niet alleen Amerikaanse katholieken halen hier veel informatie en inspiratie uit, katholieken van over de hele wereld weten het platform te vinden.

Met de podcast-serie Bijbel in één jaar lijkt Ascension een nieuw succes te boeken. De podcast wordt gepresenteerd door Fr. Mike Schmitz. Iedere dag staan verschillende lezingen op het programma en in iedere podcast is een korte reflectie op de lezingen.

Voor mensen die geïnteresseerd zijn in de podcasts is het belangrijk om te weten dat deze in het Engels zijn. Er is echter een leesplan te downloaden op de website van Ascension. Zo kun je op je eigen tempo de Bijbel in een jaar uitlezen. En mocht het Engels toch allemaal wat te moeilijk zijn, dan hebben de Jezuïeten een prima alternatief met de Nederlandse talige app ‘Bidden Onderweg’!