The Letter

De documentairefilm The Letter, gratis beschikbaar op YouTube, gaat over de kracht van de mensheid om de ecologische crisis te stoppen. De film werd geproduceerd door het Academy Award-winnende Off the Fence-team (My Octopus Teacher), in samenwerking met de Laudato si’-beweging en de Dicasteries voor Communicatie en Bevordering van de Integrale Menselijke Ontwikkeling.

De film laat, via de verhalen van een inheemse leider uit de Amazone, een vluchteling en een student uit Senegal, twee Amerikaanse wetenschappers en een jonge activist uit India zien hoe zij, samen met de paus, hoop vinden voor de redding van ons gemeenschappelijk huis.

Het bijzondere aan deze documentaire is dat er stemmen gehoord worden die in het debat over het klimaat weinig aan bod komen.

De website: https://theletterfilm.org geeft de mogelijkheid om met deze film aan de slag te gaan in de eigen parochie, gemeenschap of groep. De huiskapelaan van de paus, Raniero Cantalamessa, zet Laudato Si’ in het perspectief van het Franciscaans gedachtegoed. Daarmee wordt de boodschap van Laudato Si’ voorzien van oude wortels.

De Nederlandse ondertiteling is op YouTube via automatisch vertalen beschikbaar maar hapert helaas, de Engelse ondertiteling is bijgevoegd. Het is jammer dat de ondertiteling niet in het Nederlands beschikbaar is, daarmee zou de film toegankelijker worden.

De film wordt gratis beschikbaar gesteld op YouTube Originals. Volgens de persdienst van de Heilige Stoel is het de eerste keer dat een film met de paus gratis beschikbaar is via een streamingdienst.

Bron: The Letter/SIR/NCR