‘100 reporters’ reist naar Kameroen

In november reizen reporters vanuit het programma ‘100 reporters’ van Mensen met een Missie naar Kameroen. Daar ontmoeten ze partnerorganisatie Dynamique Mondiale des Jeunes. DMJ stimuleert Kameroense jongeren zichzelf te ontplooien, obstakels te overwinnen en proactief te strijden tegen corruptie. In workshops krijgen ze meer begrip van democratie, hoe die moet functioneren en wat ze zélf kunnen doen. En dat werkt. Jongeren leven op. Er wordt naar hen geluisterd. Ze zijn blij iets te kunnen betekenen voor hun gemeenschap en voelen de waardering.

Kameroen is een van de meest corrupte landen ter wereld en een land met een vrij uitzichtloze situatie voor jongeren. Die met ideeën voor een mooie toekomst in hun land oplopen tegen een muur van eindeloze bureaucratische processen, een corrupte overheid en oude invloedrijke elite.

Steek deze Kameroense jongeren een hart onder de riem en onderteken de steunbetuiging. De reporters nemen tijdens hun reis in november de steunbetuiging mee in hun koffer om de jongeren in Kameroen te laten weten dat we hen steunen in de strijd tegen corruptie. Met jouw stem staan zij nog sterker.

Wil je zelf meereizen met Mensen met een Missie of meer weten over het programma ‘100 reporters’? Bel met Femke van der Biezen van Mensen met een Missie op 070 – 31 36 734 of kijk op 100reporters.nl.

Mensen met een Missie maakt het levenswerk van bijzondere mensen in ontwikkelingslanden zichtbaar. Vanuit de missionaire traditie steunt Mensen met een Missie projecten van sterke vrouwen en mannen, zusters en broeders, die in hun omgeving onder moeilijke omstandigheden het verschil maken. Dat doet Mensen met een Missie al ruim 80 jaar; door elkaar te ontmoeten, van elkaar te leren, elkaars wereld te verrijken en verhalen te delen.