Ondersteuningsdag Laudatio Si’ Alliantie Nederland

Hulp voor kerkvergroeners

De Laudato Si’ Alliantie Nederland organiseert een ondersteuningsdag voor vrijwilligers die klimaatverandering bespreekbaar willen maken in hun kerkgemeenschap. Op deze dag leren zij hoe samen met anderen de Scheppingsperiode te organiseren. Hiermee stimuleert de katholieke beweging voor verduurzaming de onderlinge verbinding en zorg voor de schepping in kerken.

Jurijn Timon de Vos, coördinator Laudato Si’ Alliantie: “Veel vrijwilligers hebben een persoonlijke groene missie, maar voelen zich daarin vaak alleen. Wij willen er met deze dag aan bijdragen dat er verbindingen ontstaan in en tussen parochies. Hierdoor kan in parochies draagvlak ontstaan voor het ‘samen zorgen voor ons gemeenschappelijk huis’. De Scheppingsperiode in september is daarvoor een uitgelezen kans.” Tijdens de ondersteuningsdag krijgen deelnemers tips en gespreksoefeningen. Dit doen we onder leiding van Rob Polet, van het Ignatiaans platform voor Spiritualiteit. Ook Stichting KlimaatGesprekken zal een workshop verzorgen. In Laudato Si’ roept paus Franciscus steeds weer op om in dialoog te gaan: om met elkaar te spreken en samen een klimaatrechtvaardige samenleving vorm te geven. Door dat te doen omarmen we Laudato Si’ in onze parochies. 

Datum: zaterdag 20 april 2024
Locatie: Sint Janscentrum, ’s-Hertogenbosch
Tijdstip: 10:00 uur inloop, aanvang 10:30 uur. Tot 15:30 uur.
Thema: Samen de Scheppingsperiode vormgeven
Kosten
: Deze dag wordt kosteloos aangeboden door de Laudato Si’ Alliantie Nederland. Aanmelden is verplicht en kan via https://laudato-si.nl/event/ondersteuningsdag-laudato-si/.
Doelgroep: Iedereen met hart voor de schepping en de kerk.