Franciscaanse studiemiddag over lijfelijkheid en spiritualiteit

Op zaterdag 16 maart organiseert de Franciscaanse Beweging een studiemiddag rondom het thema ‘Op je lijf geschreven’, over de relatie tussen lichaam en spiritualiteit. Van 13.00 tot 17.00 uur aan de Van der Does de Willeboissingel 11, 5211 CA ’s-Hertogenbosch. Kosten€ 25,- (via het Rietfonds gratis). Aanmelden: via shop.franciscaansebeweging.nl.

Tatoeages, piercings en gouden tanden. Volgens cultuurtheoloog Frank Bosman is het allemaal begonnen bij de stigmata van Franciscus van Assisi. Dit jaar is het 800 jaar geleden dat Franciscus op de berg La Verna de stigmata ontving. Dit betekenisvolle verhaal zet ons via verschillende invalshoeken aan het denken. Ontdek de relatie tussen lichaam en spiritualiteit op 16 maart in Den Bosch, via boeiende lezingen en praktische workshops. Met onder anderen Frank Bosman en Willem Marie Speelman.

Het volledige programma is te vinden op www.franciscaansebeweging.nl/activiteiten.

De Franciscaanse Beweging verspreidt het gedachtegoed van Franciscus en Clara van Assisi. Vanuit de kernwaarden eenvoudig, betrokken, kwetsbaar en vredelievend biedt de FB ontmoeting, bezinning en verdieping in activiteiten, studie en publicaties. Met respect voor de ander en voor natuur en milieu zet de FB zich in voor een samenleving waarin macht, bezit en succes niet leidend zijn en waarin voor iedereen een plaats is.