Adrian Snell presenteert ‘Anniversary edition’ van meesterwerk ‘The Passion’

De Britse artiest Adrian Snell presenteert een speciale Anniversary Edition van zijn bekendste werk: ‘The Passion’. Het album wordt beschouwd als een klassieker en verschijnt met een nieuwe mix en remaster digitaal, op cd en vinyl. Enkele weken later begint Snell aan een reeks live uitvoeringen in Nederland en Engeland.

‘The Passion’ is met afstand het bekendste werk van Adrian Snell; inmiddels al 45 jaar. Dit jaar viert Adrian Snell ook het 50-jarig jubileum van de eerste liedjes van het werk, die hij destijds schreef voor zijn debuut ‘Fireflake’. ‘The Passion’ is een uniek concept album wat niet alleen het lijden, sterven en opstandingsverhaal van Christus vertelt; het was ook baanbrekend om de muzikale aanpak. Adrian Snell wist progressieve rock, singer-songwriter werk, klassieke muziek en piano pop samen te laten smelten. Aan het album werkten musici mee zoals Simon Phillips (drums), John Perry (bas), Dzal Martin, Kevin Peek en Gordon Giltrap (gitaar). Het werd een klassieker die door talloze muziekgezelschappen wordt uitgevoerd – meest in de aanloop naar Pasen. 

Voor de ‘Anniversary Edition’ gebruikte Adrians eigen zoon Jamie (zelf ook producer) de originele geluidsbanden om een compleet nieuwe, opgefriste mix te krijgen. Een bijzondere gelegenheid, want Jamie Snell werd geboren in het jaar dat ‘The Passion’ verscheen. Nu staat hij zelf aan de wieg van het jubileum. ‘The Passion’ klinkt hierdoor beter dan ooit tevoren en is weer beschikbaar na kort geleden ‘out of print’ te zijn geweest. Het artwork en boekwerk zijn ook vernieuwd. De diverse schilderingen van het boekwerk (en de coverafbeelding) kwamen van de hand van Eugene Press. Zijn originele werken zijn gevonden en gebruikt voor deze editie. Bovendien is de volledige verhaallijn in het boekwerk, gebruikt voor o.a. musicals en kooruitvoeringen door de jaren heen, volledig hersteld na in eerdere edities ingekort te zijn.  

‘The Passion’ kreeg in Nederland ruim aandacht bij de oorspronkelijke lancering. De NCRV zond integraal een live uitvoering uit. Honderden koren hebben het werk sindsdien omarmd. De nieuwe editie is digitaal verschenen op de diverse streaming platforms en verschijnt fysiek op cd (februari) en limited edition vinyl (maart).

Adrian Snell geeft in maart vijf concerten in Nederland waarin ‘The Passion’ integraal uitgevoerd wordt, waarvan drie met orkest. Kijk voor meer informatie op Events for Christ.

Meer informatie over Adrian Snell is hier te vinden.