De vrouw die keuzes durfde te maken

Op zaterdag 19 november 2022 speelt Peter Vermaat zijn voorstelling: De vrouw die keuzes durfde te maken. Een theatrale, poëtische en muzikale vertelling over het leven van Elisabeth van Thüringen, een landgravin die minderzuster werd. Vanaf 15.00 uur in de HH. Laurentius en Elisabethkathedraal, Robert Fruinstraat 36, 3021 XE Rotterdam. Tickets zijn te koop via shop.franciscaansebeweging.nl (€ 10,00) of op de dag zelf aan de kassa (€ 12,50).

Elisabeth van Thüringen (1207-1231), de dochter van de Hongaarse koning die opgroeide aan het hof van de Thüringse landgraven, ontdekte al vroeg wat essentieel is in het leven. 

Nadat haar man stierf, nam Elisabeth – amper twintig jaar oud! – een belangrijke beslissing: ze verliet het hof om zich in te zetten voor de zieke en zwakke mens. Of het nu gaat om een pandemie of om armoede, om het vermalen worden door de overheid of om het ontbreken van gelijke kansen voor alle mensen: Elisabeth van Thüringen geeft een middeleeuws, maar nog immer actueel antwoord op problemen van alle tijden.

Peter Vermaat vertelt het verhaal van Elisabeth, bijgestaan ​​door zijn maskers en levensgrote poppen, én door Emma van Dobben. Zij laat als troubadour op trommel, eenhandsfluit, lier, rebec en draailier de middeleeuwen herleven.

Na afloop van de theatervoorstelling wordt het boekje ‘De mensen blij maken’ gepresenteerd. Het boekje bevat negen meditaties bij het leven van Elisabeth van Thüringen en is te bestellen via shop.franciscaansebeweging.nl (€ 5,00).

De Franciscaanse Beweging verspreidt het gedachtegoed van Franciscus en Clara van Assisi. Vanuit de kernwaarden eenvoudig, betrokken, kwetsbaar en vredelievend biedt de FB ontmoeting, bezinning en verdieping middels activiteiten, studie en publicaties. Met respect voor de ander en voor natuur en milieu zet de FB zich in voor een samenleving waarin macht, bezit en succes niet leidend zijn en waarin voor iedereen een plaats is.