Cordaid: Omzien naar elkaar fonds: steun voor vluchtelingen

Met grote zorg en verdriet zien we dagelijks de indringende beelden van de oorlog in Oekraïne.  Miljoenen mensen zijn op de vlucht geslagen, en velen zijn ook in Nederland terechtgekomen. Cordaid helpt via het Caritas netwerk in onder meer Oekraïne en Polen met basisbehoeften als schoon drinkwater, voedsel, medicijnen, onderdak, en met geestelijke ondersteuning.  Ook in Nederland willen we deze vluchtelingen helpen en een warm welkom en een veilig verblijf geven om het leed zoveel als mogelijk te verzachten en willen graag helpen bij het opbouwen van een nieuwe toekomst. Ook vluchtelingen uit andere conflict gebieden hopen in deze dagen op onze steun, en ook hen willen we niet vergeten.

Vanuit solidariteit en ontmoeting is veel mogelijk! Er worden overal in Nederland veel mooie initiatieven gestart; vanuit burgers, de parochie, verenigingen, het bisdom of gemeenten. Cordaid wil deze initiatieven graag aanmoedigen en steunen, door hun verhalen te delen en met een bijdrage uit het Omzien naar Elkaar Fonds. Op de website staan de voorwaarden voor een bijdrage en het aanmeldformulier vermeld. Cordaid wil vooral de initiatieven vanuit het katholieke netwerk ondersteunen om samen de handen uit te steken naar (Oekraïense) vluchtelingen in Nederland die het moeilijk hebben. 

Een mooiere wereld begint volgens ons met omkijken naar elkaar. En dat is precies wat we willen doen. We hopen daarom heel veel initiatieven te kunnen ondersteunen.